Strokovne delavke: Barbara Ivančić, Mojca Žnuderl

Pisana igralnica 3 je igralnica polna veselja radoživih otrok. S polno mero ljubezni in objemov se predajamo eden drugemu. Otroci so novinčki, ki potrebujejo veliko objemov, tolažbe in ljubezni. Prav tako pa je v skupini  otrok, ki je že lani delil skupne trenutke s svojimi prijatelji. Tukaj se igrajo radovedni, živahni in vedoželjni otroci, ki  se zelo radi znajdejo v objemu vzgojiteljic.

Skozi leto se bomo navajali na samostojnost, privzgajali bomo vrednote in seveda raziskovali svet okrog nas.

Rdeča nit skupine se glasi: RADI SE IGRAMO IN SE LEPO IMAMO.

Cilj pri tej starosti je, da otroci postanejo čim bolj samostojni, in sicer na vseh področjih. Pomembno je, da tisto, kar otroci zmorejo narediti sami, to tudi naredijo oziroma ob pomoči odrasle osebe. Prednostni področji v letošnjem letu sta matematika in narava. To dvoje bomo združili v različnih dejavnostih in dnevni rutini.

Otrokom omogočamo, da spoznavajo sebe in druge ljudi. Prav tako bomo otrokom privzgajale vrednote, kot so ljubezen, prijaznost, resnica, zaupanje, strpnost, dobrota, pomoč, resnicoljubnost itd.

Ker izhajamo iz otrok, se bodo vsebine oblikovale glede na otrokova zanimanja. Opazovanje je pri tem ključnega pomena pri nas vzgojiteljicah.