Velja: 

29. 5. 2023 – 2. 6. 2023

PONEDELJEK
ZAJTRK Zrnata žemlja (1), domač namaz z bučnimi semeni in bučnim oljem (7), suho sadje (12), hibiskusov čaj.
KOSILO Ohrovtova juha (1), rižota s puranjim mesom in zelenjavo, parmezan (7), zelena solata z rukolo, voda.
MALICA Koruzni kruh (1), rezine hruške.
TOREK
ZAJTRK Sirova štručka (1,7), kakav (6, 7), rezine ananasa, zeliščni čaj.
KOSILO Grahova juha z zakuho (1, 3, 9), mesna štruca s proseno kašo (1, 3), pire krompir (7), rdeča pesa v solati, voda.
MALICA Graham kruh, rezine lubenice.
SREDA
ZAJTRK Koruzni kosmiči na mleku (7), rezine melone, zeliščni čaj.
KOSILO Bistra zelenjavna juha z zakuho (1, 3, 9), telečja pečenka, rizi-bizi, paradižnikova solati s papriko, domača limonada.
MALICA Pirin kruh (1), marelice, sadni čaj.
ČETRTEK
ZAJTRK Turist kruh (1), piščančja pašteta, sveže kumarice, zeliščni čaj.
KOSILO Kokošja juha z zakuho (1, 3, 9), puranji file po pariško (1, 3), pražen krompir, kuhan baby korenček, mlado sveže zelje v solati, voda.
MALICA Črna žemlja (1), breskve (7), sadni čaj.
PETEK
ZAJTRK Zrnati kruh (1), rezina sira (7), rezina zelene paprike, kamilični čaj.
KOSILO Minjon juha (1, 3), testenine s tunino in paradižnikovo omako (1, 4), krompirjeva solata s kumaricami, 100% pomarančni sok razredčen z vodo.
MALICA Rezine francoskega kruha (1), sadni krožnik (borovnice in jagode).

.

Otroci I. starostnega obdobja imajo dnevno na voljo toplo mleko. Otrokom je čez ves dan na voljo voda, čaj in sadje. V primeru, da ni mogoče zagotoviti ustreznih živil, si pridružujemo pravico do spremembe jedilnika.

LEGENDA: snovi ali proizvodi, ki povzročajo alergijo ali preobčutljivost: 1.  Žita, ki vsebujejo gluten, 2.  Raki in proizvodi iz rakov, 3.  Jajca in proizvodi iz jajc, 4.  Ribe in proizvodi iz rib, 5.  Arašid (kikiriki) in proizvodi iz arašidov, 6.  Zrnje soje in proizvodi iz soje, 7.  Mleko in mlečni izdelki (vsebujejo laktozo),  8.  Oreški, 9.  Listna zelena in proizvodi iz nje, 10.  Gorčično seme ali proizvodi iz njega, 11.  Sezamovo seme ali proizvodi iz njega, 12.  Žveplov dioksid ali sulfiti v koncentraciji (več kot 10 mg/kg ali 10 mg/l glede na skupni SO2), 13.  Volčji bob in proizvodi iz njega, 14.  Mehkužci in proizvodi iz njih.