Velja: 

6. 2. 2023 – 10. 2. 2023

PONEDELJEK
ZAJTRK Sirova štručka (1, 7), kakav (6, 7), rezine melone, zeliščni čaj.
KOSILO Korenčkova juha z zakuho (1, 3, 9), piščančji file po pariško (1, 3), pražen krompir, kuhana zelenjava, zelena solata, voda.
MALICA Turist kruh (1), pomaranča.
TOREK
ZAJTRK Beli kruh (1), hrenovka, sveža rdeča paprika, zeliščni čaj z limono in medom.
KOSILO Bučkina kremna juha (7), telečja pečenka polnjena s figami (12), dušen riž, endivija  s krompirjem, voda.
MALICA Koruzni kruh (1), bio bananin kefir*(7).
SREDA
ZAJTRK PRAZNIK
KOSILO
MALICA
ČETRTEK
ZAJTRK Rženi kruh (1), maslo z nastrganim korenčkom (7), rezine jabolka, šipkov čaj.
KOSILO Minjon juha (1, 3, 9), domača sirova pizza  z zelenjavo (1, 7), 100% pomarančni sok razredčen z vodo.
MALICA Črna žemlja (1), mandarine.
PETEK
ZAJTRK Zrnati kruh (1), sirna plošča(palčke poltrdega sira in mozzarella) (7), češnjev paradižnik z baziliko s ponudbo olivnega olja, bezgov čaj.
KOSILO Bistra zelenjavna juha z ribano kašo (1, 3, 9), testenine s smetanovo omako in lososom (1, 3, 4, 7), zelena solata z rdečo redkvico, domača limonada.
MALICA Polbeli kruh (1), sadni krožnik (ananas, banana).

.

Otroci I. starostnega obdobja imajo dnevno na voljo toplo mleko. Otrokom je čez ves dan na voljo voda, čaj in sadje. V primeru, da ni mogoče zagotoviti ustreznih živil, si pridružujemo pravico do spremembe jedilnika.

LEGENDA: snovi ali proizvodi, ki povzročajo alergijo ali preobčutljivost: 1.  Žita, ki vsebujejo gluten, 2.  Raki in proizvodi iz rakov, 3.  Jajca in proizvodi iz jajc, 4.  Ribe in proizvodi iz rib, 5.  Arašid (kikiriki) in proizvodi iz arašidov, 6.  Zrnje soje in proizvodi iz soje, 7.  Mleko in mlečni izdelki (vsebujejo laktozo),  8.  Oreški, 9.  Listna zelena in proizvodi iz nje, 10.  Gorčično seme ali proizvodi iz njega, 11.  Sezamovo seme ali proizvodi iz njega, 12.  Žveplov dioksid ali sulfiti v koncentraciji (več kot 10 mg/kg ali 10 mg/l glede na skupni SO2), 13.  Volčji bob in proizvodi iz njega, 14.  Mehkužci in proizvodi iz njih.