Strokovni delavki: Helena Klobasa, Simona Bračko                          

Zapihal je svež jesenski veter in nas združil, da to vrtčevsko leto prekrmarimo skupaj. Pridružila se nam je še ročna lutka »Dino«, ki nas s svojo radovednostjo in navihanostjo popelje v dan že zjutraj, ko jo zbudimo, da nam pomaga pri jutranjem ritualu.

Preko leta bomo krepili zavedanje, da se ne počutimo vsak dan enako in da imamo različna čustva. Cela paleta mavričnih čustev je, ki nas prevzemajo, o čemer nas bo seznanjal in jih pomagal prepoznavati junak iz knjig: samorog Rožle (A. Chien Chow Chine). Uvajali se bomo v čim bolj spretno uravnavanje čustev – vsak po svojih zmožnostih. Pri tem si bomo pomagali z metodami sproščanja, osredotočenosti in vizualizacije ter s preusmerjanjem pozornosti k telesni drži, dihanju, ravnotežju in gibanju (sofrologija). Srečali se bomo s pravljično jogo, ki poleg tega, da vabi in odpira vrata brezmejni domišljiji, preko gibanja omogoča spoznavanje sebe in nas zbližuje z okoljem, katerega del smo. Ne bo manjkalo niti izbranih zgodbic, ki nam bodo bogatila obzorja.

Uživali bomo v gibanju na mnogih lokacijah. Slednje bomo združili  s spremljanjem in raziskovanjem naravnih danosti in sprememb skozi letne čase. Predvsem drevesa bomo preučevali temeljito. Rdeča nit skupine bo: GIBANJE SKOZI LETNE ČASE.

Radi si bomo privoščili tudi gibanje v ritmu in ob prijetnih melodijah, kjer bo ustvarjalni gib prešel v spontane ali načrtovane plesne koreografije. Izostalo ne bo niti kolesarjenje na ŠRC Polena, kjer se bomo preizkusili v spretnostni vožnji s kolesom. Tu pa je tudi razgibavanje naših misli in uma. Možgane bomo »razmigali« z miselnimi izzivi in se prepustili ustvarjalnosti. Kar pa nas bo navdihnilo, bomo poglobili in nadgradili. Ne želimo pozabiti niti na pravila lepega vedenja in spoštljiv odnos, kar bomo zaobjeli v vsej svoji širini. Začeli bomo kar pri pozdravljanju in kulturi prehranjevanja (tudi v spoštljivem odnosu do hrane), sledil bo primeren odnos do vseh in vsega, kar nas obdaja: sebe, staršev, vrstnikov, igrač, narave in ostalega.

To je drobec utripa, ki si ga bomo pričarali v tem letu. Dnevi skupnega bivanja prinašajo še mnogo več. Trudili se bomo za prijetno vzdušje, varno in toplo okolje pretkano z radostjo, ki bo vsemu, česa se bomo lotili, le dodana vrednost, da bo dobrobit otrok zaživela v vsej svoji polnosti. Pustili pa se bomo tudi presenetiti.


  Za predvajanje diaprojekcije počakajte trenutek.