Strokovni delavki: Irena Vajda, Marija Fekonja

Smo pridni, delavni, ustvarjalni otroci, polni energije, željni novega znanja in iger.

Prednostno področje v šolskem letu 2021/2022 je  narava.

Z otroki smo načrtovali in oblikovali rdečo nit Roza igralnice: IGRALNICA POD DREVESOM. Že besede nam povedo, da bomo preživeli veliko časa na prostem, na igrišču. Na igrišču pod drevesom si bomo naredili «igralnico«. Ob drevesu bova z otroki izvedli jutranji krog in druge  različne, primerne dejavnosti, ki se bodo odvijale skozi vse leto.

Narava je posebno področje, v okviru katerega razvijamo otrokove sposobnosti za dejavno vključevanje v primarno in družbeno okolje. Gibanje pa je eno najpomembnejših področij v otrokovem razvoju. Če otrok to potrebo razvija, poleg ostalih potreb, jo uspešno zadovoljuje,  je vesel in zadovoljen, se razvija v celovito osebnost.

Z otroki bomo tudi iskali in načrtovali ideje ter dejavnosti, ki jim bodo zanimive. Vsaka naša dejavnost bo izhajala iz otrok in njihovih želja. Upoštevali bova otroške ideje in predloge, dejavnosti pa prilagajali starosti otrok.

Pri dejavnostih sta v ospredju postopnost in individualnost, kar pomeni, da če eden izmed otrok pri zaposlitvi ni na vrsti danes, bo zagotovo jutri ali pa naslednji dan.