Strokovni delavki: Petra Harl, Irena Košnik

Smo otroci in vzgojiteljici, ki smo vedoželjni novega znanja, radovedni in polni energije. Moto naše skupine je: Z IGRO IN GIBANJEM V NARAVI DO SPRETNOSTI, ZNANJA IN IZKUŠENJ. Igra in učenje predšolskega otroka v naravnem okolju pomembno vplivata na celostni razvoj otrok.

Naravno okolje spodbuja izkustveno, situacijsko in sodelovalno učenje. Igrivo bivanje v naravi daje v ospredje učenje preko igre in neposredno pridobivanje izkušenj iz dogajanja v naravi. Skozi igro bodo otroci pridobivali osnovna znanja za življenje. Otroci bodo doživljali pri igri in raziskovanju v naravi številne izkušnje, doživljali naravni svet na zanje smiseln način. Otroci  potrebujejo okolja, v katerih lahko sledijo svojim nagnjenjem in poskusijo tudi kaj novega. Nudili jim bova razmere, ki jih bodo motivirale in izražali bodo lahko ustvarjalnost, da se jim bodo gibalne, spoznavne, čustvene in socialne sposobnosti optimalno razvijale. Da se lahko vse to razvija, pa je pomembno otrokovo zdravje. Zato bova otrokom omogočili veliko gibanja v naravi, saj pozitivno vpliva nanje. Prav tako je pomembna skrb za zdravo prehrano, ki poleg gibanja pomembno vpliva na naše zdravje.

Če vas zanima, kaj počnemo, si to lahko ogledate preko fotografij, ki jih bomo preko leta predstavili na spletu ali na plakatih pred igralnico. 


 Za predvajanje diaprojekcije počakajte trenutek.