VRTEC LENART SE JE PREDSTAVIL NA SEJMU ALTERMED V CELJU

V petek, 15. 3. 2019, se je vrtec Lenart v okviru EKOŠOLE že sedmič predstavil na sejmu ALTERMED v Celju. Na letošnjem sejmu se je v sklopu projekta Ekošola predstavilo  85 osnovnih in srednjih šol ter vrtcev. Na sejmu je bil tudi tokrat velik poudarek na promociji zdravega načina življenja, zdravilstva, zeliščarstva, zdrave prehrane, naravne kozmetike in okolju prijaznega bivanja.

Vrtec Lenart v okviru Ekošole v letošnjem letu celostno pelje projekt z naslovom OD CVETA DO MEDU IN KRUHA. Projekt, ki ga izvajamo, temelji na smernicah zdravega načina pridelave prehrane, v projekt pa vključujemo tudi aktivnosti spreminjanja nezdravega načina življenja in prehranjevalnih navad.

Na razstavnem prostoru sejma Altermed v Celju se je naš vrtec obiskovalcem predstavljal z zgoraj omenjenim naslovom. Glavne smernice predstavitve projekta, ki so nas vodile, so bile izvirnost, strokovnost in kvaliteta. Tako smo na prav poseben način na razstavnem prostoru predstavili že izvedene aktivnosti v projektu kot denimo panjske končnice, otroška likovna dela in druge izdelke, ki so jih izdelali naši otroci.

Obiskovalcem smo na sejmu ponudili tudi ajdov in rženi kruh s tremi različnimi medenimi namazi, in sicer medeni namaz s cimetom, čokolado in z oreščki. Na stojnici smo širši javnosti predstavili tudi izvirne recepte za medene namaze.

Obiskovalci so bili zelo navdušeni nad našo predstavitvijo in ponudbo, saj so medeni prigrizki hitro kopneli z naše mize.

Sejem je ponujal številne nove informacije, znanja in ideje za delo v prihodnje.

Zapisala: Mihaela Vidovič