Strokovni delavki: POLONA ČEH in TADEJA BAŠL 

Če dobro pomislimo, nam v spominu najbolj ostanejo tisti trenutki in dogodki, v okviru katerih se spominjamo, kako nam je bilo ob drugih ljudeh lepo in kako smo se smejali, se skupaj igrali na igrišču in kako vznemirljivo je bilo, ko smo s prijatelji skrili majhno žabico, ki je zatavala na našo zelenico. Predvsem pa je naš spomin najlepši na tista obdobja, v okviru katerih smo se čutili ljubljene, ko smo čutili pripadnost in prijateljstvo ter kjer smo drug ob drugem raziskovali svet in spoznavali skrivnosti ter lepe kotičke v naravi.

Hrana za prijateljstvo so poleg trenutkov, ko pomagamo drug drugemu in skupaj rešujemo težje situacije, tudi trenutki, ko smo med seboj sproščeni in  se skupaj smejimo. To pa nam nudi igra: različne igre, skozi katere se naučimo tako zmagovati kot izgubljati, sodelovati in prispevati svoje izvirne rešitve, se veseliti in jeziti in nasploh biti skupaj v pestrem, živahnem vzdušju, ki zahteva našo pozornost, razmišljanje, učenje, hitrost, spretnost in sproščenost.

Da pa bi otrokom približali eno izmed vrednot, sva se odločili za prijateljstvo in zato se bo tudi naša rdeča nit imenovala: JAZ, TI, MI – PRIJATELJI. Vrednote bodo glavno vodilo tudi pri dejavnostih na ravni skupine. Dnevna rutina je veliko bolj, kot je videti na prvi pogled, povezana z vrednotami. Ob izvajanju dnevne rutine si otroci pridobivajo vrednote: strpnost, samostojnost, pozornost, medsebojno sodelovanje in pomoč, prijaznost, ljubezen, zdravje.