Strokovne delavke: Vesna Sernec, Lidija Brodnjak

Rdeča nit naše skupine se glasi: MALI TRAVNIŠKI IN GOZDNI RAZISKOVALCI NA DELU.

Narava je otrokovo primarno okolje in  to naravno okolje je priložnost za nove pustolovščine, neverjetna doživetja in presenečenja, ki bodo pomagala okrepiti otrokovo samozavest. Prav tako igra, gibanje in raziskovanje narave otroku približajo naravo in omogočajo pozitivno vzpostavitev odnosa z njo.

Izhodišče nam bosta travnik in gozd, kjer bomo opazovali in raziskovali vse, kar je nad nami in kar je na tleh oz. vse, kar nas obdaja: kamenčke, mravlje, drevesa, liste, cvetlice, vreme …

Pri tem bodo otroci poleg podrobnega opazovanja rastline tudi vonjali, tipali, poslušali bodo zvoke narave in okušali plodove. Osnovni namen je spodbujanje radovednosti po opazovanju in raziskovanju narave, ki nas obdaja, pri čemer otrok uporablja vse svoje čute.  Ena od prvih »učilnic raziskovalnic« za potešitev radovednosti je prav naravno okolje v otrokovi bližini.

Naravo bomo doživljali tudi s pomočjo preprostih in zabavnih poskusov, pri čemer bomo iskali odgovore na vprašanja kot: Ali se rastline lahko potijo? Ali lahko rožam spremenimo barvo? Kako se sneg spremeni v vodo?

Pri vseh dejavnostih se bo izhajalo iz izkušenj, predznanj ter želja in potreb otrok. S sodelavko bova spodbujali njihovo radovednost, ustvarjalnost in tudi naravoslovno mišljenje.