Strokovni delavki: JASNA CUNGL in JERNEJA PLOJ

Smo otroci iz Zelene igralnice in smo kombinirana skupina. Pri nas je zajeta različna starost otrok, nekaj otrok pa je tudi tujejezičnih. Vendar se prav zaradi tega dopolnjujemo, saj je vsak nekomu potreben. Tako so starejši vzor mlajšim in mlajši iščejo pomoč pri starejših. Pridobimo vsi in na ta način tvorimo celoto.

Rdeča nit Zelene igralnice bo letos: VERJEMI, DA ZMOREŠ IN SI ŽE NA POL POTI DO CILJA.

Spodbujali bomo radovednost in opazovanje narave, z gibanjem bomo spoznavali svoje spretnosti in sposobnosti ter jih nadgrajevali. V ospredje bomo dali seznanjanje, usvajanje in razumevanje  vrednot, ki nas bodo vodile skozi življenje in nam pomagale pri sprejemanju pravih odločitev ter grajenju boljšega sveta zase in za druge.

V skupini smo za boljšo komunikacijo in lažji prehod uporabili moč lutke, ki nam pomaga, ko želimo premagati težavo, strah in žalost. Velikokrat pa je lutka tudi vzrok za veselje in dobro razpoloženje.

Ker pa imamo na nivoju vrtca poudarek na področju družbe, bova otrokom na zanimiv način skušali približati osnovne vrednote, kot so: hvala, prosim, izvoli, na svidenje, dobro jutro …