V sredo, 8. 5. 2024, ob 17. 00 uri, se je v Domu kulture v Lenartu odvil že 21. koncert OPZ KAMENČKI iz vrtca Lenart. Zbor ima dolgoletno tradicijo, v njem prepevajo otroci, ki obiskujejo vrtec zadnje leto pred vstopom v osnovnošolske klopi. V tem šolskem letu je v zboru prepevalo 32 otrok. Na pevskih vajah se srečujemo enkrat na teden. Že od začetka šolskega leta skupaj izbiramo, načrtujemo in ustvarjamo program pesmi, porajajo se  zamisli in nenazadnje celoten scenarij za naš veliki zaključni koncert. Otroci »živijo« za ta pomemben dogodek. Izberemo si rdečo nit, kar pomeni naslov našega koncerta. Za popestritev same prireditve in razbremenitev glasilk mladih pevcev, povabimo na koncert tudi goste, ki se povabilu vedno z veseljem odzovejo. Tokrat smo na koncertu gostili Manco Lihtenvalner, Cici OPZ OŠ Lenart in Denisa Čučka, ter naša korepetitorja Ano Jelen in Petra Šenekarja.

Pri izbiri pesmi izhajam iz otrok, njihovih želja in iz razvoja njihovih glasbenih in pevskih sposobnosti. Skozi učenje pesmi se otroci naučijo sprostiti telo, pravilno dihati, pripraviti gasilke za petje, razvijajo jezikovne sposobnosti, naučijo se prilagajanja v skupini-zboru, navajajo se na nastopanje, pridobivajo samozavest, spoznajo, da je petje umetnost, ta pa je del kulturnega življenja, katerega predstavljajo tudi sami.

Petje v zboru mora biti vsem v veselje, tako otrokom, kot tudi mentorju-zborovodji. Če otroci uživajo na vajah, bodo uživali tudi na odru. In prav to smo lahko videli, slišali in doživeli na letošnjem koncertu.

Svoje razmišljanje zaključujem z rekom « Kdor poje rad, ostaja mlad«.

Mentorica OPZ Kamenčki Irena Sabler

https://www.youtube.com/watch?feature=shared&v=rtclCYHe_44