Atletska zveza Slovenije je pripravila množično akcijo, s katero je otroke spodbudila k atletskim korakom in jih ozavestila o pomenu zdravega načina življenja. Tudi letos je organizirala najbolj množični tek otrok v Sloveniji, ki so se ga so se udeležili tudi otroci vrtca Lenart in učenci prve triade OŠ Lenart.

Ta poseben dogodek za otroke se je odvijal 10. oktobra 2017 na ŠRC Polena. Otroci iz Rjave, Zelene, Bele, Rdeče in Roza igralnice so se preizkusili v teku na 100 m. Tekli so v ravni liniji, skupinsko s skupnim startom. Med tekom so jih spodbujali otroci, ravnatelj g. Marjan Zadravec, pomočnica ravnatelja ga. Aleksandra Selinšek ter strokovni delavci vrtca in šole. V teku na 200 m skupinsko so se preizkusili tudi učenci prve triade. Vsi otroci in učenci so se v atletski disciplini odlično odrezali.

Tek je bil namenjen druženju in gibanju, kar smo brez dvoma dosegli z glasbo, ki nas je spremljala po samem dogajanju. Otroci so ob zvokih glasbe zaplesali in pomalicali. Od Atletske zveze Slovenije pa smo prejeli zahvalno listino, ki ima posebno mesto tako v vrtcu kot v šoli.

                                                                                                Barbara Ciglar, Gregor Zorko