Strokovne delavke: Vesna Sernec, Lidija Brodnjak

V Rdeči igralnici je letos polno radoživih, živahnih in ustvarjalnih otrok, ki komaj čakajo, da se podajo novim dogodivščinam naproti. S pomočjo rdeče niti JAZ, PA TI, MI VSI GRADIMO PRIJATELJSTVO, bodo otroci krepili stara in tudi ustvarjali nova prijateljstva. Preko pogovora in  proste igre ter različnih socialnih iger bodo spoznavali, da je pravi prijatelj le tisti, ki te spoštuje, je do tebe prijazen, pošten in te sprejema točno takšnega, kot si. V ospredju bodo vrednote, kot so prijaznost, spoštovanje, poštenost, odgovornost in tudi sprejemanje drugačnosti.

Velik poudarek bo tudi na vsakodnevnem bivanju v naravi,  saj je narava otrokovo primarno okolje, v katerem je vedno obilo priložnosti za nove pustolovščine, neverjetna doživetja in presenečenja, ki bodo pomagala okrepiti otrokovo samozavest. 

V naravi, kjer bomo največ časa preživeli na igrišču in v gozdu, bomo v različnih letnih časih opazovali in raziskovali vse, kar nas obdaja: kamenčke, mravlje, drevesa, liste, cvetlice, vreme … Pri tem bodo otroci poleg podrobnega opazovanja rastline tudi vonjali, tipali, poslušali bodo pa tudi  različne zvoke iz narave.