Strokovni delavki: Irena Vajda, Marjanca Fekonja

Spremljevalka za nudenje fizične pomoči otroku: Klavdija Kurnik

Smo pridni, delavni in ustvarjalni otroci, polni energije, željni novega znanja in iger. Prednostno področje v šolskem letu 2023/2024 je družba, rdeča nit naše igralnice pa se glasi:  

“POTEPANJE SKOZI ČAS”.

Letos smo si vse igralnice v Rumenem vrtcu zadale nalogo, da bomo izvajale in »peljale« isto rdečo nit. Prilagajale bomo dejavnosti sposobnostim in starosti otrok.

Družba je področje, v okviru katere razvijamo otrokove socialne veščine, vrednote in sposobnosti. Izbrana nit daje poudarek kulturni dediščini, saj najlepše in najboljše prihaja iz ljudskega izročila. Prav v običajih so ljudje lahko svobodno izražali svoje misli, svoj čut. In tudi otroci nas bodo preko teh spoznanj lahko odpeljali v svoj svet značaja in idej, ki bogatijo sodobno otrokovo življenje.

Prav z elementi dediščine bomo posegli v vrednote, ki nam polzijo iz rok in v družbi nimajo veliko vrednosti. Menimo, da je največja privlačnost običajev ravno v druženju ljudi, spoštovanju, izmenjavi izkušenj, sklepanju prijateljstva. Današnjemu človeku ravno tega manjka.

Gibanje pa je eno najpomembnejših področij v otrokovem razvoju. Če otrok to potrebo razvija, poleg ostalih potreb, jo uspešno zadovoljuje,  je vesel in zadovoljen, se razvija v celovito osebnost. Zato bo naše igrišče v vrtcu vsakodnevno obiskano.

Skozi vsa področja bomo otroke vodile, jih spodbujale, da v igri pridobivajo izkušnje, spretnosti in znanja. Poskušale bomo otrokom pričarati igre, kjer se bodo hkrati igrali in sprejemali nove informacije. Z otroki bomo tudi iskali in načrtovali ideje ter dejavnosti, ki jim bodo zanimive. Vsaka naša dejavnost bo izhajala iz otrok in njihovih želja. Upoštevale bomo otroške ideje in predloge, dejavnosti pa prilagajale starosti otrok.

Pri dejavnostih sta v ospredju postopnost in individualnost, kar pomeni, da če eden izmed otrok pri zaposlitvi ni na vrsti danes, bo zagotovo jutri ali pa naslednji dan.