V Osnovni šoli Lenart-enota vrtec smo v mesecu oktobru 2023 in v aprilu 2024 v večnamenskem prostoru Zelenega vrtca izpeljali že 2. zaporedni sejem izmenjave oblačil za predšolske otroke, kateri je potekal od 15. do 17. ure.

V mesecu aprilu smo bili še posebej ekološki. Ker smo 22. aprila obeležili dan Zemlje, in smo skupaj z otroki spoznavali in raziskovali ter ozaveščali, kako lahko vsi pripomoremo k ohranjanju čistega in zdravega okolja. Organizirali smo kar dve ekološki akciji, h kateri smo prispevali prav vsi.

Oblačila so starši lahko oddali v škatle pred igralnicami.

Otroci in mladostniki oblačila hitro prerastejo in da ne ostanejo v omarah, smo želeli izvesti izmenjavo teh oblačil. Organiziramo jo dvakrat letno, in sicer ob prehodnih obdobjih, ko menjamo garderobo. Tako smo v prvi akciji zbirali jesensko-zimska oblačila in obutev za otroke stare od 1-7 let, v predhodni akciji pa poletna oblačila in obutev za isto starost otrok.

Obstaja velika možnost izmenjave kot pot enostavnosti, varčnosti, skrbi zase, za druge in za okolje.

Eko tim vrtca je poskrbel, da so oblačila bila čista, ohranjena in da je bilo vse lepo zloženo in razstavljeno za izmenjavo.

Vsak kos oblačila in obutve je bil sprejet in oddan z veliko mero hvaležnosti.

 

Zapisala vzgojiteljica Mateja Šenekar