Velja: 

6. 5. 2024 – 10. 5. 2024

PONEDELJEK
ZAJTRK Graham kruh (1), šunka v ovitku, rezine sveže kumarice, metin čaj.
KOSILO Kokošja juha (1, 3, 9), pečene perutničke, rizi-bizi, mehka zelena solata, bio jabolčni sok* razredčen z vodo.
MALICA Turist kruh (1), bio  jogurt* (7), sveže borovnice.
TOREK
ZAJTRK Zrnati kruh (1), domač tunin namaz (4, 7), rdeča paprika, mlečna žitna kava (7), zeliščni čaj.
KOSILO Bistra zelenjavna juha (1, 3, 9), gratiniran zelenjavno- mesna musaka (1, 3, 7), sestavljena solata (zelena, paradižnik), domača limonada.
MALICA Polbeli kruh (1), sadni krožnik (jagode, banana).
SREDA
ZAJTRK Mlečni riž  s čokoladnim posipom (6, 7), rezine melone, planinski čaj.
KOSILO Špargljeva kremna juha, dušena bio teječja pečenka (stegno)* v lovski omaki (1), njoki v prilogi (1, 3, 7), zelena solata z rdečo redkvico, voda.
MALICA Črna žemlja (1), kivi.
ČETRTEK
ZAJTRK Domač črni kruh iz krušne peči (1), maslo z nastrganim korenčkom (7), ananas, šipkov čaj z limono.
KOSILO Zelenjavna enolončnica z lečo (1, 9), rženi kruh (1), domač jabolčni zavitek (1, 7), 100% pomarančni sok razredčen z vodo.
MALICA Koruzni kruh (1), sadni krožnik (bio jabolka in hruške*).
PETEK
ZAJTRK Bio pirin kruh* (1, 7), domač bučni namaz (7),  kakav (6, 7), jagode, hibiskusov čaj.
KOSILO Porova juha z bio ovsenimi kosmiči*(7), testenine z lososom (1, 3, 4), zelena solata z rdečo redkvico, ohlajen sadni čaj.
MALICA Ajdov kruh (1), rezine poltrdega sira (7) in grozdje.

 

Otroci I. starostnega obdobja imajo dnevno na voljo toplo mleko. Otrokom je čez ves dan na voljo voda, čaj in sadje. V primeru, da ni mogoče zagotoviti ustreznih živil, si pridružujemo pravico do spremembe jedilnika.

LEGENDA: snovi ali proizvodi, ki povzročajo alergijo ali preobčutljivost: 1.  Žita, ki vsebujejo gluten, 2.  Raki in proizvodi iz rakov, 3.  Jajca in proizvodi iz jajc, 4.  Ribe in proizvodi iz rib, 5.  Arašid (kikiriki) in proizvodi iz arašidov, 6.  Zrnje soje in proizvodi iz soje, 7.  Mleko in mlečni izdelki (vsebujejo laktozo),  8.  Oreški, 9.  Listna zelena in proizvodi iz nje, 10.  Gorčično seme ali proizvodi iz njega, 11.  Sezamovo seme ali proizvodi iz njega, 12.  Žveplov dioksid ali sulfiti v koncentraciji (več kot 10 mg/kg ali 10 mg/l glede na skupni SO2), 13.  Volčji bob in proizvodi iz njega, 14.  Mehkužci in proizvodi iz njih.